Ayam masak kicap
Bahan:
500 gm ayam
3 s/b sos tomato
5 s/b kicap
minyak
daun bawang utk hiasan
2 biji bawang besar dipotong bulat
garam [jika perlu]
Bahan Mesin:
10 tangkai cili kering
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1/2 cawan air
Cara:
1. Ayam dibuangkan kulit dan potong kecil. Basuh dan toskan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mesin sehingga wangi dan garing.
3. Masukkan ayam dan kacau. Biarkan sehingga ayam lembut dan naik minyak.
4. Masukkan sos tomato dan kicap.
5. Masakkan sehingga naik minyak.
6. Hidangkan.
2 comments:
hihi...rajin masak...ayam masak kicap sedap mkn ngan nasi panas berkepul2 then sambal belacan fuhh....
xde rajin sgt...skit2 ok la....
Post a Comment