Followers

Monday, June 1, 2009

Repair kete...tgk drag racing k Sepang F1....

Ni adalah entry mggu lepas, penyakit malas n rajin datang dan pergi tu yg x update blog...huhu....ok ye puan2 dan tuan2.....ari sabtu lepas, anis temankan my hubby repair our kete yg agak sizen ni kat cheras.....sian 'die'.....kete 2nd hand mmgla mcm2 ragam n kerenah.....tp kami sgt syg akan die yg byk berjase......so, kami pon bersepakat membawa berkat nk tukar part2 yg dh sgt sizen seperti :-


HON......bygkan selame kami beli kete nih xpenah pon kami hon org...kalo ade pakcik tua terhegeh2 kat depan, ape yg leh kami buat...cume telan air liur tgk pakcik tu tkial2 drive menghalang laluan kami hingga beratur kete k blakang kami.....dan sumpah seranah tetap bergema2 dlm kete kami......"cpt la pakcik!!!! grrrr...."....betapa kesiannye kami...hanye mampu menjeling melihat org2 menghon kami...lps tukar ni bolela kami hon kat pakcik yg tkial2 tu....kami beli hon yg agak kuat bunyinye...sampai leh pekak tinga kalo dengar.....type die bawah skit dr hon lori......ok ye puan2 n tuan2 kalo rase tdgr hon yg kuat tu jgn lupe hon blk ye..."Tonnnnnnnn"....

ALARM.....susah gak xde alarm ni.....ade skali tu...anis drive nk gi keje...punye la xtau rupenya dh tertekan alarm....pastu double signal kuar...anis xde tekan hazard...tp kenape kuar double signal...???camne ni...???apelagi disebabkan dh lambat nk gi keje, anis jln gak dgn double signal mcm de emergency plak..........org dok tgk je...maluuuuuuuuuu..........

WIPER.....dh keras cam batu.....bile wipe kalo ujan mmg xnmpk.....dh la anis ni rabun....ade kang masuk longkang plak......bile dh tukar br la clean n clear.........cerah mase depan.......

LOWER ARM.......fungsinye ialah die pegang tayar....kalo xtukar die akan bunyi seperti pintu dh karat......kriok...kriok....yg malunye, bile anis nk parking ia akan bunyi kriok tu.....org depan belakang sume tgk..."misti diorg ckp, kete je cantik tp berbunyi"...maluuuuuuuuuuuuuuuuu lagi nyahhh..........

Bile dh tukar br la selesa n best......dan yg lagi best skali, duit kami terbang lebih RM400....uwaaaaaaaa.......



Lepas settle sume, fren of my hb ajak gi tgk drag racing k Sepang......anis ok je...lgpon kalo blk umah mmg xde ape nk buat.....kami pegi sane lam kul 9 sampaila kul 3 pagi........sanggup tuh...seb baik esoknye xkeje...leh bongkang sampai petang...huahuahua......




On d way nk gi cheras nih......




Tido pon masih pakai...xperasan sbb ngantuk sgt......






Kete2 yg masuk race ni......





nmpk x org tu tabur serbuk putih......ade kete br lepas pecah tangki myk...mmgla disqualified n dh tentu2 xleh race dh.......ni utk menyerap minyak yg tumpah supaya org yg race pasni x tergelincir.........





Punyela panjang sampai ujung sane.........




Tibe-tibe........jangan risau ACTION KAMEN dtg membantu........nmpk x ade laki ala2 superhero berdiri k ujung sane tu.......biar btul.......!!!!!!




Close up skit................tp lepas kami tgk org tabur serbuk putih ala2 menepung tawar tu, kami tgk atas balik ACTION KAMEN tu dh xde......mgkin die btul2 tolong org k bwh kot.....???????







Anis yg gile bergambar waima my hb ngah syok tgk racing........






Our frens.....Dicky n Lina.......



2 comments:

y@n@ M!B said...

syoknyee tgk F1 race..teringin gak nk g..isk..

Annyssophellia said...

F1 mahalla tiket masuk die...ni cume drag racing...kete2 biase jek...murah masuk pon rm10 je...